Choď na obsah Choď na menu
 


Ja a kone

Kon'nichiwa!

Len tak bezcieľne som preklikávala moju stránku a uvažovala som, čo vylepšiť, čo pridať, čo upraviť. Náhle mi zišlo na um, že by možno nebolo úplne od veci podeliť sa s vami o svoj "príbeh". Pokiaľ vás teda zaujíma, ako som sa bližšie ku koňom dostala ja, neváhajte a dajte sa do čítania :)

 

Prvýkrát som sa o kone začala zaujímať približne v prvej triede základnej školy. Bola som malá a len ťažko sa dalo určiť, či to s jazdením myslím vážne alebo je to len obyčajná detská záľuba, ktorá ma časom omrzí. Avšak prečo neskúsiť činnosť ku ktorej ma to ťahá? Moja mama teda vypočula moje prosby a rozhodla sa vziať ma na istý ranč, približne 15 minút cesty autobusom od nás. Vlastnila ho celkom príjemná staršia pani. Kone ma zaujali hneď po príchode na ranč aj napriek môjmu vtedajšiemu.. nerada by som ten pocit nazývala strachom, nazvime ho teda rešpektom z nich. Celý ranč sme si obzreli a mňa kone uchvátili natoľko, že som si predsavzala že keď vyrastiem, stane sa zo mňa trénerka a budem vlastniť svoj vlastný ranč. Haha :D. Všetci dobre vieme, čo sú detské sny zač. 

Už pri našej prvej návšteve sme spoznali sympatické, pekné, len šestnásťročné dievča, ktoré malo na ranči ustajneného vlastného koňa. Pamätám si, že sa s ňou dala mama do reči, keď pred stajňami čistila nízkeho gaštanového žrebca. Dodnes sa pamätám na jeho meno, Reggie. Meno jeho majiteľky sa mi taktiež vrylo do pamäti, Dominika. V ten deň nám veľmi ochotne ukázala, ako koňa treba správne očistiť. Bola som nadšením celá bez seba. O pár dní neskôr ma mama objednala na prvú lekciu jazdenia. Trénerka ktorá ma mala na starosti - myslím, že jej meno bolo Ivana - už nebola taká sympatická ako mladá Dominika. Nebola vyslovene nepríjemná a za neskúsenú ju tiež označiť nemôžeme, no aj tak.. Asi mi rozumiete, keď to tam nie je tak to tam jednoducho nie je. (:D) Aj cez to som však absolvovala niekoľko ďalších lekcií nesúcich sa v podobnom duchu a napokon ma mama zapísala na denný letný jazdecký tábor spolu s mojou vtedajšou najlepšou kamarátkou, Stelou.